Eczacılık Fakültesi
Eczacılık

Program Adı

Eczacılık

 

Eğitim-Öğretim Modeli

Örgün (Program, pandemi gibi özel durumlarda çevrim içi eğitim için uygundur.)

 

Programın İçeriği

Eczacılık programında öğrenim süresi 5 yıldır. Eczacılık Temel Bilimleri, Eczacılık Meslek Bilimleri ve Eczacılık Teknolojisi Bölümünde, eczacı yetiştirmede yetkin ve donanımlı akademik personelin bulunduğu 11 Anabilim Dalı ve 3 Bilim Dalı ile eğitim-öğretim ve araştırma odaklı hizmet vermektedir. İki binadan oluşan 32.000 metrekare büyüklüğünde geniş bir fiziki alana sahip olan Fakülte, Türkiye'nin en büyük Eczacılık Fakültesidir. Fakültenin 10 öğrenci laboratuvarı, robotik üniteli simülasyon eczane laboratuvarı (eğitim amaçlı kullanımı açısından Türkiye'de ve dünyada tek), FIP (Uluslararası Eczacılar Federasyonu) yönetmeliklerine uygun olarak uygulanan rehber eczane laboratuvarı (Türkiye'de tek) bulunmaktadır. Akademik binada modern bir herbaryum laboratuvarı ile 29 araştırma laboratuvarı ve 2 merkez laboratuvarı bulunmaktadır. Ayrıca Fakülte Kütüphanesi, öğrenci bilgisayar salonu, çalışma ve okuma salonları yer almaktadır. Gazi Üniversitesi Eczacılık Fakültesi, 2015-2021 yılları arasında Ulusal Eczacılık Eğitim Akreditasyon Kurulu (ECZAKDER) tarafından kurumsal dış değerlendirme, program akreditasyonu, laboratuvar akreditasyonu ve sistem standartları yönetimi açısından ulusal düzeyde tam akreditasyon almıştır. Mezun olmak için 300 AKTS'lik ders alma zorunluluğu bulunmaktadır. Öğrenim içerisinde toplam 130 iş günü staj yapılır. Eczacılık Fakültesinde verilen dersler için bilgi paketimizden yararlanılabilir.

 

Eğitim-Öğretimin Gerçekleştiği Yer

Gazi Üniversitesi Eczacılık Fakültesi, Emniyet Mahallesi, Taç Sokak, No:3 Yenimahalle-ANKARA

 

İsteğe Bağlı Hazırlık Sınıfı

Yok

 

Öğrenim Ücreti

Programda, Yükseköğretim Programları ve Kontenjanları Kılavuzunda belirtilen süre içinde, eğitim almakta olan öğrencilerin öğrenci katkı payı tutarı Devlet tarafından karşılanır. Ayrıntılı bilgiye, her eğitim-öğretim yılı için yayımlanan Yükseköğretim Kurumlarında Cari Hizmet Maliyetlerine Öğrenci Katkısı Olarak Alınacak Katkı Payları ve Öğrenim Ücretlerinin Tespitine Dair Cumhurbaşkanı Kararı incelenmelidir.    

 

Mesleğin Gerektirdiği Kıyafet ve Donanım Malzemesi

Beyaz önlük, kişisel koruyucu donanımlar (gözlük, eldiven, maske)

 

Ders Uygulamasında Gerekli Malzemeler

Hesap makinesi, temel laboratuvar gereçleri (cam malzeme vb.) öğrenci tarafından sağlanmakta, diğer laboratuvar gereçleri ve cihazlar Fakültemiz tarafından karşılanmaktadır.

 

Staj Koşulları

130 iş günü

 

Kısmi Zamanlı Çalışma İmkânı

Gazi Üniversitesi Öğrenci Danışma Burs ve Sosyal Hizmetleri Biriminin (http://odm.gazi.edu.tr/) yürütücülüğünde; öğrenci çalıştırmak isteyen birimlerden alınan talepler ve Üniversitenin imkânları doğrultusunda Üniversite Yönetim Kurulunda belirlenen kontenjan sayısınca, ihtiyacı olan öğrencilere Üniversitenin çeşitli birimlerinde kısmi zamanlı statüde iş imkânı sağlanır.

 

Yurt İmkânı

Üniversitemizce yurt imkânı sağlanamamakla birlikte yerleşkelerimiz yakınlarında Devlet yurtları ile özel yurtlar bulunmaktadır.

 

Burs İmkânı

KYK Bursları, TEV Bursları ve Özel Burslar ile Yemek Bursu hakkında Gazi Üniversitesi Öğrenci Danışma Burs ve Sosyal Hizmetleri Biriminin internet sayfasında (http://odm.gazi.edu.tr/) bilgilendirmeler yapılmaktadır.

 

Program hakkında ayrıntılı bilgi (Bilgi Paketi) için bakınız:

https://obs.gazi.edu.tr/oibs/bologna/index.aspx?lang=tr&curOp=showPac&curUnit=02&curSunit=20101242